A padlófűtés használata okosan – a felfűtési idő csökkentésével

Villanyóra számlapja – rezsiköltségek - Fűtésmarket

A padlófűtés használata akár 40%-kal hatékonyabb, mint a hagyományos fűtési módszerek. A jobb teljesítménnyel jelentős megtakarításokra számíthatunk az energiaköltségek terén is. Ebben az útmutatóban megvizsgáljuk, hogy a padlófűtés felfutási idejének csökkentésével hogyan faraghatunk le a rezsiszámlából.

A cikkben a következő kérdésekre válaszolunk:

  • Mit jelent a “felfutási idő”?
  • Hogyan eredményez a padlófűtés gyorsabb felfűtési ideje alacsonyabb költségeket?
  • Melyek az elektromos padlófűtés szigetelés legfőbb előnyei?
  • Hogyan vásárolhat teljes elektromos padlófűtési megoldást?

Mit jelent a „felfutási idő”?

Az elektromos padlófűtés fogyasztás számos tényező függvénye. 

A felfutási idő az az idő, amely alatt a padlófűtés eléri a kívánt hőmérsékletet, ezt nevezhetjük “felfűtési” időnek is. 

A felfutási idő alatt a padlófűtés 100%-os teljesítményen működik, amíg el nem éri a kívánt hőmérsékletet. Amint a rendszer eléri a célhőmérsékletet, csak be- és kikapcsolással kell fenntartania ezt a hőmérsékletet – ami azt jelenti, hogy sokkal kevesebb energiát használ, mint a kezdeti felfutási idő alatt. 

Ez azt eredményezi, hogy minél gyorsabban melegszik fel a rendszer, annál kevesebb energiát használ, és ezért annál olcsóbb lesz a működtetése.

A célhőmérséklet beállítása egy termosztáttal vagy a MyHeating okostelefon alkalmazással egyaránt lehetséges. A távirányítású termosztátok az elektromos padlófűtés hatékonyságát is növelik. Tudjon meg többet az elektromos padlófűtés előnyéről ide kattintva: elektromos padlófűtés vásárlási útmutató.

A padlófűtés használata okosan – a felfutási idő csökkentése

Az elektromos padlófűtés rendszerint olcsóbban telepíthető, mint azt az emberek gondolják. Megnövelt energiahatékonysága csökkentheti az energiafelhasználást és hosszú távon pénzt takaríthat meg. A Warmup fűtési szakértői folyamatosan tesztelik a rendszereket és új technológiákat fejlesztenek ki. Megtalálják a legjobb módszereket az optimalizáláshoz, és a legkényelmesebb módokat kínálják az üzemeltetési költségek csökkentéséhez. 

Egy kiterjedt kutatás rámutatott arra, hogy a minőségi padlószigetelés kulcsfontosságú a felfutási idők javításában, és ezáltal segít csökkenteni az üzemeltetési költségeket.

A szigetelés elektromos padlófűtési rendszerrel történő felszerelése kritikus fontosságú a rendszer teljesítményének maximalizálása érdekében. A padlófűtéses szigetelés használata nemcsak a rendszer felfutási idejét javítja, hanem segít megelőzni a padlón keresztüli hőveszteséget is, biztosítva, hogy a rendszer által termelt hő a helyiségben maradjon. 

Az otthon általános hőveszteségének csökkentése drámaian javítja annak energiateljesítményét, lehetővé téve, hogy a rendszer gyorsabban felmelegítse a helyiséget, miközben az energiapazarlást is csökkenti. Így sokkal gazdaságosabb a padlófűtés használata!

Melyik szigetelési megoldás a legjobb?

Elektromos padlófűtési kábeleink és szőnyegeink innovatív szigetelőlapjainkkal való használatra készültek. A Warmup szigetelőlemez oda irányítja a hőt, ahol lennie kell – egy erős tábla a nagyobb stabilitás érdekében. Az extrudált polisztirolból készült tábla mindkét oldala vékony cement-polimer habarcsba ágyazott üvegszálas hálóval van borítva. A tábla szívós és vízálló, ráadásul lenyűgöző, 30 tonna/négyzetméteres súlyterhelést is elbír. Különböző vastagságban kapható, és a legtöbb megoldáshoz remekül használható.

A Warmup szigetelt alátét vékony, mégis hatékony hőzáró, amely csökkenti az érintkezési zajt és ellenáll a nedvességnek. Kifejezetten a fóliás fűtési rendszer kiegészítésére fejlesztették ki puha és rugalmas padlóburkolatok, például szőnyeg, vinil és linóleum alatt.

Mennyivel csökken a felfűtési idő?

Kiterjedt kutatások alapján a Warmup szigetelőlemezek padlófűtéssel kombinált alkalmazásakor a felmelegedési idő jelentősen csökkent. A padló mindössze 20 perc alatt felmelegszik, ha szigetelést használunk, szemben a szigeteletlen padló több mint 2 órájával. Ez nem csak az üzemeltetési- és rezsiköltségekben eredményez számottevő megtakarítást, hanem azt is jelenti, hogy a padló felmelegedése és komfortérzete jelentősen javul.

Elektromos padlófűtés használata esetén a legjobb hely a szigetelés beépítésére közvetlenül a fűtési rendszer alatt van. A szigetelőanyag megakadályozza, hogy a hő lefelé terjedjen, és helyette visszatükrözi azt a padlóburkolatba. Ez különösen fontos, ha az aljzat beton, mivel a nem szigetelt alap drámaian késleltetheti a fűtés hatását a végső padlóburkolaton keresztül.

Az alábbiakban egy tájékoztató jellegű útmutatót talál a Warmup padlófűtési megoldásainak padló felfutási (felfűtési) idejéről különböző aljzatszerkezetek esetén. Mint látható, a jó minőségű szigetelés jelentősen javítja az elektromos padlófűtés reakciókészségét.

Aljzatszerkezet Felmelegedési idők
Szigetelt beton (szigetelés az esztrich alatt) 2-5 óra
Szigeteletlen beton 2-8 óra
Beton 10 mm-es Warmup szigetelőlemezzel 25 perc
Beton 50 mm-es Warmup szigetelőlemezzel 20 perc

Hogy tudok Warmup elektromos padlófűtést vásárolni?

Az elektromos padlófűtés ár nem csak a termék megvásárlását jelenti. Az üzemeltetési költségekkel is számolnia kell. 

Ha fenntarthatóbb fűtési megoldást keres, amely csökkentheti a szén-dioxid-kibocsátást és pénzt takaríthat meg az energiaszámlákon, akkor kérjen ajánlatot még ma. Egyszerűen adja meg a projekt adatait, és mi kiválasztjuk az igényeinek legmegfelelőbb rendszert.

Olvasson még...

Kérjen ajánlatot!

Bizonytalan a választásban? Bízza ránk magát és töltse ki adatlapunkat, hogy segíthessünk a legjobb választásban.