Padló hőszigetelés padlófűtéshez –  ezeket kell tudnia

Családi konyha.padló hőszigetelés.Fűtésmarket

A jó minőségű padló hőszigetelés elektromos padlófűtési rendszer mellett történő telepítése segít a rendszer teljesítményének növelésében, és még nagyobb megtakarítást tesz lehetővé az üzemeltetési költségeken. Ebben az útmutatóban válaszolunk a padlószigetelés kapcsán felmerülő leggyakoribb kérdésekre, többek között:

  •         Hogyan működik?
  •         Melyek a legfőbb előnyei?
  •         Melyik a legjobb szigetelési megoldás egy otthon számára?
  •         Hol máshol kell még a lakásban elhelyezni?
  •         Hogyan vásárolhat Warmup szigetelést?

 

Mi az a padló hőszigetelés?

Elektromos padlófűtési rendszereink energiahatékonyabbak, mint a hagyományos fűtési rendszerek, könnyen telepíthetők, diszkrétebbek és ideálisak új építésű és felújítási projektekhez egyaránt. Ahhoz, hogy a padlófűtési rendszereket a leghatékonyabb üzemmódban működtethesse, padlószigetelő réteggel kell növelni a rendszer hatékonyságát, egyenletesebben elosztani a sugárzó hőt a térben és csökkenteni a hőveszteséget – megakadályozva a fűtés által termelt meleg elvesztését. Szigetelőanyagok széles választékát kínáljuk elektromos padlófűtési rendszereinkhez.

Melyek a legfőbb előnyök?

Alábbiakban összegyűjtöttük a padlószigetelés legfőbb előnyeit:

1. Alacsonyabb üzemeltetési költségek

A legjobb padlószigetelés biztosítja, hogy a padlófűtés által termelt hő a helyiségben maradjon, és ne szivárogjon el az alatta lévő helyiségekbe vagy az alapba. Ez azt jelenti, hogy minimális az energiaveszteség, ami alacsonyabb fogyasztást eredményez. A padlófűtési rendszer fokozott érzékenysége, ha szigeteléssel együtt használják, szintén hozzájárul az energiafelhasználás csökkentéséhez, és alacsonyabb üzemeltetési költségeket eredményez. 

2. Megbízhatóbb, egyenletesebb és gyorsabb fűtés

A fűtőrendszer úgy működik, hogy a padlófelületet gyorsan a kívánt hőmérsékletre hozza, majd csak akkor kapcsol ki és be, amikor a hőmérséklet fenntartásához szükséges. A padlószigetelés segít a hő egyenletes eloszlásában, kiküszöbölve a hideg és meleg foltok kialakulását.

3. Zajcsökkentés

Az elektromos padlófűtési rendszerek már eleve csendesek, de a padlószigetelés valóban segíthet csökkenteni a lakáson belüli mozgás által okozott zajszintet azáltal, hogy elnyeli ezeket a hangokat, és a szigetelés rostjain belül tartja őket.

 

A legjobb elektromos padlófűtés szigetelés

Elektromos padlófűtés telepítésekor az Ultralight padlófűtés szigetelőlemezünk ideális megoldás. Szigetelésre, hőterjesztésre és tehermentesítésre tervezték, és többrétegű kialakítással készül, amely alumíniumot, nem szőtt vlies és PEF szigetelést tartalmaz. A felső és az alsó vliesréteg egy tehermentesítő réteget biztosít, amely segít megelőzni  az aljzatmozgásokból eredő csempe- és habarcsrepedéseket. 

Az alumíniumréteg felfelé veri vissza a hőt, és egyenletesen teríti el a padlóban – az Ultralight 50%-kal egyenletesebb fűtést és 30%-kal gyorsabb felfűtési időt biztosít, mint a hagyományos szigetelőlemezek. Fokozott energiatakarékossági teljesítménye azt jelenti, hogy középtávon/hosszú távon megtakarítás érhető el. Mindezek az előnyök egy mindössze 6 mm vastagságú táblában vannak, ami nagyon kevés plusz magasságot ad a kész padlóhoz, miközben drámaian csökkenti a lefelé irányuló hőveszteséget.

Az Ultralight™ szigetelőlemez, padló hőszigetelés beépítésének módja

Az Ultralight szigetelőlapok lefektetése nagyon egyszerű. Könnyűek, ugyanakkor nagyobbak, mint a hagyományos szigetelőlapok, ezért gyorsabban lefektethetőek. A cement alapú szigetelőlemezekkel ellentétben egy késsel ívben vagy összetett formákban vághatók.

Kövesse ezt a 4 egyszerű lépést a telepítéshez:

#1 Tisztítsa meg és szárítsa meg a sík felületet

#2 Alapozás oldószermentes alapozóval

#3 Simítson ki 1/4″ rugalmas, cementalapú ragasztót

 #4 Fektesse le a szigetelőlapokat, lépcsőzetes illesztéssel.

Hol kell még a szigetelést beépíteni?

A jó minőségű padlószigetelés a sugárzó fűtési megoldás szerves része, de a lakás többi részét is megfelelően védeni kell a hideg levegő beszivárgásától, hogy a hő bent maradjon, és ne szivárogjon ki.

 

Falak

A jó minőségű szigetelőanyagok beépítése a falakra nagyszerű módja annak, hogy növelje az otthon energiateljesítményét, és segítsen csökkenteni a rezsiköltségeket.

Ablakok

A ma kapható ablakok többsége energiatakarékos, de teljesítményük növelhető az ablak körüli üreg megfelelő kitöltésével. Ezért fontos a nyílászárók szakszerű beépítése.

Ajtók

Az ablakokhoz hasonlóan a bejárati ajtók megfelelő állapota is nagyon fontos. Időközönként ellenőrizze az ajtószigetelések állapotát és szükség esetén cseréltesse.

 Mennyezetek

A mennyezet és a padlás két olyan terület, amely a legnagyobb figyelmet érdemli. Mivel a hő emelkedik, ott lesz a legnagyobb lehetőség az energiaveszteségre.

Az energiahatékonyság érdekében a padló hőszigetelés mellett a fentiekre is ajánlott kiemelt figyelmet fordítani!

Hogyan kezdjük el a padlófűtési projektet?

Warmup padlófűtési rendszerek és szigetelések rendelkezésre állnak minden helyiségtípushoz és padlóburkolathoz. Ha meg szeretné tudni, mennyibe kerül egy komplett szigetelt rendszer, használja ajánlatkérő űrlapunkat, és azonnal válaszolunk részletes árajánlattal.

Olvasson még...

Kérjen ajánlatot!

Bizonytalan a választásban? Bízza ránk magát és töltse ki adatlapunkat, hogy segíthessünk a legjobb választásban.