40 mm vastag bevonatos szigetelés 0,75 m2/tábla

14.285 Ft

SKU INSBOARD40 Kategóriák ,

Jellemzők
Extrudált polisztirol
Mindkét oldala polimer habarcsba ágyazott üvegszövet hálóval van bevonva.
Nedvességálló
Ellenáll 30 tonna/négyzetméteres nyomásnak
Nincs szükség alapozóra – A padlófűtést közvetlenül a szigetelőanyag fölé helyezzük

warmup.co.hu/hu/bevont-szigetelotabla.phtml

Leírás

Vastagság: 40 mm
Szélesség: 600 mm
Hosszúság: 1250 mm
Súly: 3 kg

Vízálló, szigetelt lap extrudált polisztirolból, mindkét oldalán egy üvegszálas hálóval, amely egy vékony cementpolimer habarcsba van ágyazva.

Szükség van szigetelő lemezekre?

Elektromos padlófűtő rendszereknél érdemes szigetelő lemezeket is beépíteni, mivel ezek megakadályozzák, hogy a hő egy része lefelé, az alapzat felé távozzon. A Warmup szigetelő lemezek meggátolják, hogy a hő a fűtőrendszerből az alapzat felé távozzon. Így a hő a padlófelület felé verődik vissza, növelve a fűtőrendszer teljesítményét. Elektromos padlófűtés kiépítése előtt mindig érdemes felmérni a lakás hőveszteségét, hogy meg tudja állapítani, mennyire hatékony a jelenlegi szigetelés, és mennyi hőt veszít a lakás.

Anyagok és vastagság

A Warmup szigetelő lemezek vízálló, extrudált polisztirénből készülnek, mindkét oldalukon vékony, üvegszállal megerősített cementréteggel. A szigetelő lemezek számos különböző vastagságban kaphatók, 6 mm-től 50 mm-ig, így minden követelménynek megfelelnek. A lemezek teherbírása négyzetméterenként 30 tonna.

A 0,5 mm vastagságú cementbevonat tökéletes felületet biztosít csemperagasztó, vakolat és szintezőanyagok felviteléhez, alapréteg nélkül.

Hogyan működik a szigetelő lemez?

A szigetelő lemezek alacsony hővezető képességüknek köszönhetően még előzetesen szigetelt alapzatoknál is képesek növelni a padlófűtés hatékonyságát. A lemezek megakadályozzák, hogy a hő lefelé távozzon, csökkentve az alapzat által elnyelt hőmennyiséget. Így a fűtőrendszer gyorsabban fel tudja melegíteni a padlófelületet és a szobát, használat után pedig a padló gyorsabban le tud hűlni. A felfűtési és lehűlési idő csökkentésével a szoba tovább marad a hűvösebb átmeneti hőmérsékleten, csökkentve a hőveszteséget, és energiát takarítva meg.

További információk

Felület

0,75 m2

Hossz

125 cm

Készlet

Raktáron

Mag.

40 mm

Súly

3 kg

Szél.

60 cm